VAURON HAP001 e од нашата прва генерација прочистувачи, еден од првите прочистувачи кои беа достапни на мекедонскиот пазар со интегриран сензор за ПM2.5. Поради големата побарувачка овој прочистувач се распродаде многу брзо. Базирајќи на повратнате информации од нашите задоволни клиенти, го креиравме HAP002, кој сега е достапен на пазарот.

РАСПРОДАДЕН
VAURON HAP 002
содржи:
  • мониторирање на квалитетот на воздухот, прикажано на 5 инчен екран на допир;
  • интелегентен софтвер и лесен за употреба интерфејс;
  • повеќеслоен филтер со HEPA-компонента од класа H13 произведена во Германија.
  • задржана елеганција и циркулација на воздух од 360 степени.
VAURON HAP 002
ДОКАЖАНА ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ СО ЦИРКУЛАЦИЈА НА ВОЗДУХ ОД 360º

Овозможува прочистување на воздухот во затворени простории со квадратура од 35 до 100m2 , со проток на чист воздух (CADR) од 500m3/h и работа со низок шум.

ЕКО-ПРИЈАТЕЛСКИ ПОВЕЌЕСЛОЕН „H13 HEPA“ ФИЛТЕР

Содржи 0% тврда пластика и е комбинација од: пред-филтер кој ги фаќа големите честици; H13 HEPA“ ФИЛТЕР кој ги заробува штетните суспендирани честици (ПM) честички од воздухот (според DIN EN1822 заробува >99.95% од 0,1 до 0,3 オm), бактерии, прав, мувла и друго; и заменлив филтер со активен јаглен кој апсорбира дим, миризба и штетни гасови. Сите компоненти се произведени во Германија.

7 ВИСОКО-ПРЕЦИЗНИ СЕНЗОРИ ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХ

Симултано го мерат нивото на: ПM1, ПM2.5, ПM10, непостојани хемикалии, јаглероден диоксид, температура и влажност, така што овозможуваат прецизна информација за квалитетот на воздухот во просторијата.

ИНТЕЛИГЕНТНО СОФТВЕРСКО РЕШЕНИЕ СО ИНТЕРФЕЈС ЛЕСЕН ЗА УПОТРЕБА

Развиени за да го регулирааат квалитетот на воздухот, за да креираат историјат од овие вредности, и да овозможат контрола на внатрешниот воздух преку екранот на допир.

5-ИНЧЕН ЕКРАН НА ДОПИР СО ВИСОКА РЕЗОЛУЦИЈА

Овозможува моментален и детален графички приказ на квалитетот на воздухот, искористеност на филтерот и ви овозможува подесување на: тајмерот, распоредот, приказот, автоматскиот режим.

ДИМЕНЗИИ
717/333/333mm
TEЖИНА
7.8 kg
ПРОТОК НА ЧИСТ ВОЗДУХ
500 m³/h
ЕФИКАСНОСТ НА ПОВРШИНА
од 35 m² до 100 m²
ИЗМЕНИ НА ВОЗДУХ ВО 1 ЧАС
од 2 до 6 пати
СЕНЗОРИ ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХ
ПM1, ПM2.5, ПM10, непостојани хемикалии, јаглероден диоксид, температура и влажност
OVER THE AIR UPDATE
Потребна е Wi-Fi конекција
НИВО НА БУЧАВА
од 15 до 68 dB
ПОТРОШУВАЧКА
од 1.8 до 70 W
ВОЛТАЖА
220V-240V
порачај

Vauron HAP 002

вклучена бесплатна достава
(само во Македонија)
27 500 ден.
30% попуст за домашен пазар

Нарачај

Дизајнот на воздушна кула со опсег на воздух од 360 степени овозможува голем обрт на воздух и ниска бучава што не се постигнува со ниту еден друг метод на конструкција. Оваа предност, меѓу другото, се должи на: внесување на воздух, изнесување на воздух но и на големата површина на ХЕПА филтерот.


VAURON HAP002 со „HEPA“ филтер од класа „H13“ постигнува исклучителна вредност за протокот на воздух, која изнесува 500m3/h. Во зависност од претпочитаната вредност за измена на воздухот во еден час и нивото на бучност, VAURON HAP002 се употребува во простории од 35m2 (со 6 измени на воздух на час) до 100m2 (со 2 измени на воздух на час).

Вообичаената препорака за вредноста на измена на воздухот во еден час е 4 пати, што би значело дека HAP002 постигнува најоптимални услови во простории од 50m2.


VAURON HAP002 e интелегентен прочистувач на воздух, кој не само што го мониторира туку и го контролира и прочистува воздухот. HAP002 обединува во едно: монитор за квалитет на воздух, паметен уред со сопствен софтвер и прочистувач на воздух.
Параметрите за квалитет на воздух како што се: ПM1, ПM2.5, ПM10, непостојани хемикалии, јаглероден диоксид, температура и влажност се претставени во детални графикони кои се покажани на 5 инчниот екран со висока резолуција. Екранот на допир ви овозможува да ја контролирате работата на прочистувачот дефинирајќи ја брзината на прочистување или дефинирајќи го автоматскиот режим. Исто така ви дава информација за искористеноста на филтерот, тајмер, распоред, подесување на приказот итн. Софтверското решение ја креира и прикажува во графикон историјата на квалитетот на воздухот во просторијата.


Кога ВАУРОН ХАП002 е поврзан на вашата WI-FI мрежа ќе може да се апдејтува како би можел да се имплементира последниот FIRMWARE & SOFTWARE кој овозможува соодветен режим на перката и други подобрени работи.


Материјалите од кои е изработен ПОВЕЌЕСЛОЈНИОТ „H13 HEPA“ ФИЛТЕР се направени во Германија. Германските компании кои ги изработуваат компонентите за филтерот гарантираат безкомпромисен квалитет за секој нивни продукт, кој e интензивно тестиран за да ги задоволи DIN-стандардите и актуелните директиви за околината.
VAURON го тестира протокот на воздух (CADR) користејќи го германскиот „TESTO“ инструмент а ефикасноста на HEPA филтерот со високопрецизен бројач за ПМ честички. Ние во VAURON ја тестираме ефикасноста на секој прочистувач пред да го испорачаме на нашите клиенти. А моменталните вредности за колчевство на ПМ честици (ПМ1, ПМ2.5 и ПМ10) кои се прикажани на екранот ја докажуваат ефикасноста на секој VAURON прочистувач на воздух.


VAURON прочистувачите на воздух имаат 2 години гаранција. Бидејќи секој резервен дел секогаш го имаме на лагер, сме во можност на нашите клиенти да им обезбедиме поправка во рок од 5 дена (важи само за Македонија).

Новиот
VAURON HAP 003
се карактеризира со:
  • Едноставна контрола на прокот на воздухот со помош на потенциометар;
  • Високо ефикасен ХЕПА филтер со ХЕПА компонента од класа Ха13;
  • 360 степени проток на воздухч
  • задржана елеганција.
VAURON HAP 003
ЕДНОСТАВНОСТ

Брзината на прочистување на воздухот (вклучување, исклучување и брзината на перката) се регулира со само едно тркалце со потенциометар.

ЕКО-ПРИЈАТЕЛСКИ ДВОСЛОЕН „H13 HEPA“ ФИЛТЕР

Содржи 0% тврда пластика и е комбинација од: пред-филтер кој ги фаќа големите честици; H13 HEPA“ ФИЛТЕР кој ги заробува штетните суспендирани честици (ПM) честички од воздухот (според DIN EN1822 заробува >99.95% од 0,1 до 0,3 オm), бактерии, прав, мувла и друго.

ДОКАЖАНА ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ СО ЦИРКУЛАЦИЈА НА ВОЗДУХ ОД 360º

Овозможува прочистување на воздухот во затворени простории со квадратура од 35 до 100m2 , со проток на чист воздух (CADR) од 500m3/h и работа со низок шум.

ДИМЕНЗИИ
717/333/333mm
TEЖИНА
6 kg
ПРОТОК НА ЧИСТ ВОЗДУХ
500 m³/h
ЕФИКАСНОСТ НА ПОВРШИНА
од 35 m² до 100 m²
ИЗМЕНИ НА ВОЗДУХ ВО 1 ЧАС
од 2 до 6 пати
НИВО НА БУЧАВА
од 15 до 68 dB
ПОТРОШУВАЧКА
од 1.8 до 70 W
ВОЛТАЖА
220V-240V 50/60Hz
порачај

Vauron HAP 003

вклучена бесплатна достава
(само во Македонија)
18 500 ден.
30% попуст за домашен пазар

Нарачај

Дизајнот на воздушна кула со опсег на воздух од 360 степени овозможува голем обрт на воздух и ниска бучава што не се постигнува со ниту еден друг метод на конструкција. Оваа предност, меѓу другото, се должи на: внесување на воздух, изнесување на воздух но и на големата површина на ХЕПА филтерот.


VAURON HAP003 со „HEPA“ филтер од класа „H13“ постигнува исклучителна вредност за протокот на воздух, која изнесува 500m3/h. Во зависност од претпочитаната вредност за измена на воздухот во еден час и нивото на бучност, VAURON HAP 003 се употребува во простории од 35m2 (со 6 измени на воздух на час) до 100m2 (со 2 измени на воздух на час).

Вообичаената препорака за вредноста на измена на воздухот во еден час е 4 пати, што би значело дека HAP003 постигнува најоптимални услови во простории од 50m2.


Материјалите од кои е изработен ПОВЕЌЕСЛОЈНИОТ „H13 HEPA“ ФИЛТЕР се направени во Германија. Германските компании кои ги изработуваат компонентите за филтерот гарантираат безкомпромисен квалитет за секој нивни продукт, кој e интензивно тестиран за да ги задоволи DIN-стандардите и актуелните директиви за околината.
VAURON го тестира протокот на воздух (CADR) користејќи го германскиот „TESTO“ инструмент а ефикасноста на HEPA филтерот со високопрецизен бројач за ПМ честички. Ние во VAURON ја тестираме ефикасноста на секој прочистувач пред да го испорачаме на нашите клиенти. А моменталните вредности за колчевство на ПМ честици (ПМ1, ПМ2.5 и ПМ10) кои се прикажани на екранот ја докажуваат ефикасноста на секој VAURON прочистувач на воздух.


VAURON прочистувачите на воздух имаат 2 години гаранција. Бидејќи секој резервен дел секогаш го имаме на лагер, сме во можност на нашите клиенти да им обезбедиме поправка во рок од 5 дена (важи само за Македонија).

VAURON MHF 002

ПОВЕЌЕСЛОЕН „H13 HEPA“ ФИЛТЕР

СООДВЕТЕН ЗА:
HAP 001 И HAP 002
ДИМЕНЗИИ:
d=23cm; h=40cm
ТЕЖИНА:
1.1 kg
ДИМЕНЗИИ НА ПАКУВАЊЕ:
245/414/235mm
ПРЕД-ФИЛТЕР
е фина мрежеста структура која ги фаќа големите честици како прав, влакна или други суспендирани честици и спречува навлегување на нечистотија во главниот филтер. За да ја одржите (продолжите) ефикасноста на филтерот, редовно правосмукајте го пред-филтерот.
„H13 HEPA“ ФИЛТЕР
(филтер со висока ефикасност на заробување на ПМ честички) е филтер направен од германски „HEPA“ материјал за да го исполни DIN EN1822 стандардот. Овој материјал е со големата густина и ги заробува сите суспендирани (ПМ) честички (повеќе од 99,95% од честичките со големина од 0,1 до 0,3 オm), бактерии, прашина, полен, мувла и друго.
ACF 002 ФИЛТЕР СО AKТИВЕН ЈАГЛЕН
филтерот со активен јаглен е материјал со слој од активен јаглен кој абсорбира чад, миризба и штетни гасови како што е на пример формалалдехидот. Овој филтер може да се смени со нов независно од останатите компоненти на филтерот.

DHF 002

ДВОСЛОЕН „H13 HEPA“ ФИЛТЕР

СООДВЕТЕН ЗА:
HAP 001 И HAP 002
ДИМЕНЗИИ:
d=23cm; h=40cm
ТЕЖИНА:
0.65 kg
ДИМЕНЗИИ НА ПАКУВАЊЕ:
245/414/235mm
ПРЕД-ФИЛТЕР
е фина мрежеста структура која ги фаќа големите честици како прав, влакна или други суспендирани честици и спречува навлегување на нечистотија во главниот филтер. За да ја одржите (продолжите) ефикасноста на филтерот, редовно правосмукајте го пред-филтерот.
„H13 HEPA“ ФИЛТЕР
(филтер со висока ефикасност на заробување на ПМ честички) кој е направен од германски „HEPA“ материјал од класа „H13“ според DIN EN1822 стандардот. Овој материјал е со големата густина и ги заробува сите штетни ПМ честички (повеќе од 99,95% од честичките со големина од 0,1 до 0,3 オm), бактерии, прашина, полен, мувла и друго.

ACF 002

ФИЛТЕР СО AKТИВЕН ЈАГЛЕН

СООДВЕТЕН ЗА:
HAP 001 И HAP 002
ДИМЕНЗИИ:
d=23cm; h=40cm
ТЕЖИНА:
0.25 kg
ДИМЕНЗИИ НА ПАКУВАЊЕ:
245/414/235mm
ФИЛТЕР СО AKТИВЕН ЈАГЛЕН
филтерот со активен јаглен е материјал со слој од активен јаглен кој абсорбира чад, миризба и штетни гасови како што е на пример формалалдехидот. Овој филтер може да се смени со нов независно од останатите компоненти на филтерот.

SCF 002

ФИЛТЕР СО AKТИВЕН ЈАГЛЕН

СООДВЕТЕН ЗА:
HAP 001 И HAP 002
ДИМЕНЗИИ:
d=23cm; h=40cm
ТЕЖИНА:
0.25 kg
ДИМЕНЗИИ НА ПАКУВАЊЕ:
245/414/235mm
ФИЛТЕР СО AKТИВЕН ЈАГЛЕН
филтерот со активен јаглен е материјал со слој од активен јаглен кој абсорбира чад, миризба и штетни гасови како што е на пример формалалдехидот. Овој филтер може да се смени со нов независно од останатите компоненти на филтерот.